In beeld

Vluchtelingenteam viert feest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

In het zuidelijkste puntje van de Italiaanse laars kon een aantal Afrikaanse vluchtelingen eindelijk eens feest vieren. De voetbalclub ASD KOA BOSCO, een speciaal team bestaand uit vluchtelingen, promoveerde en dat werd groots gevierd. 

De voetbalclub is in 2013 opgericht door de Italiaanse priester Roberto Meduri in het plaatsje Rosarno, diep in het zuiden van Italië. Asielzoekers uit Ivoorkust, Senegal en Burkina Faso vormden samen een team, gecoacht door Italiaanse vrijwilligers. Het team moest twee jaar geleden beginnen op het negende en het laagste niveau van het Italiaanse voetbal. Het verhaal werd al snel opgemerkt en topclub Juventus, dat deze week nog speelde in de halve finale van de Champions League, nodigde de spelers al uit voor een bezoekje.

Zondag werd het eerste succes behaalt door KOA BOSCO. Door 2-1 te winnen van Atogenese, promoveert de club naar de achtste divisie. De spelers werden als helden ontvangen in het vluchtelingenkamp. De weg naar de Serie A duurt nog zeven promoties, maar de eerste stap is gezet.

De spelers komen terug in het vluchtelingenkamp na de promotie.

Als helden worden de spelers ontvangen.

Tien van de spelers van de vluchtelingenploeg leven in een kamp, bestaande uit containers. Die dienden, net als auto's, als danspodium tijdens de viering.

Een ereronde door het vluchtelingenkamp.

(Alle foto's: Facebook / KOA BOSCO)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren