voetballers Matthijs de Ligt en Justin Kluivert genomineerd als Golden Boy 2018

Volgt De Ligt of Kluivert Mbappé op als Golden Boy?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline
Ancona

Wie is het grootste voetbaltalent van Europa en wint de Golden Boy-award? Er zijn nog vijf kanshebbers over, waaronder Matthijs de Ligt (Ajax) en Justin Kluivert (AS Roma). Krijgt Kylian Mbappé (PSG), de winnaar van vorig jaar, een Nederlandse opvolger?

De prijs voor de beste voetballer onder 21 jaar wordt elk jaar georganiseerd door de Italiaanse sportkrant Tuttosport. Naast Matthijs de Ligt (19) en Justin Kluivert (19) zijn ook de volgende drie talenten genomineerd voor de Golden Boy-award:

- Patrick Cutrone (20, AC Milan)
- Trent Alexander-Arnold (20, Liverpool)
- Vinicius Junior (18, Real Madrid)

Stem zelf!

Dertig Europese voetbaljournalisten bepalen wie uiteindelijk de winnaar wordt. De Ligt en Kluivert zijn ook nog in de race voor de publieksprijs. Deze én de juryprijs worden op 17 december uitgereikt op een galafeest in Turijn. Iedereen kan stemmen en laat je vooral niet afschrikken door de Italiaanse site. Kwestie van het juiste bolletje aanklikken en klaar!

Golden Boy van der Vaart

De Golden Boy-verkiezing wordt sinds 2003 georganiseerd en is onder anderen gewonnen door Messi, Rooney, Pogba en vorig jaar dus Mbappé. In het allereerste jaar ging Rafael van der Vaart (speelde toen bij Ajax) er op twintigjarige leeftijd met de prijs vandoor. Het was ook meteen de laatste keer dat een Nederlander won. Maar met dit jaar twee kanshebbers bij de laatste vijf zou het zomaar weer kunnen!

Anderen lazen ook: Mbappé Golden Boy 2017.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren