Volleybalmeiden sporen telefoondief op

Volleybalmeiden sporen telefoondief op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Die telefoonjatter? Die pak ik zelf wel! Dat moet volleybalster Naomi (17) uit Grijpskerk hebben gedacht. Toen haar telefoon tijdens een training werd gestolen, spoorden zij en haar team de dader op.

Ze kwam erachter toen ze dinsdagavond tijdens de volleybaltraining de kleedkamer inliep om haar bidon te pakken. Omdat Naomi later op de training was gekomen, had ze haar tas niet in een kluisje gestopt. 'Ik zag meteen dat mijn tas was opengemaakt en ik miste mijn telefoon en pinpas,' vertelt ze aan RTV Noord. Direct ondernamen Naomi en haar teamleden actie.

Opgespoord

Via de telefoon van haar vriendin kon ze precies zien waar haar telefoon op dat moment was. Toen de meiden zagen dat de dief richting station Grijpskerk ging, besloten ze erachteraan te gaan. 'Alleen had ik het niet gedaan, denk ik,' vertelt Naomi. De meiden confronteerden de man, maar hij wilde de telefoon niet afgeven. Hij fopte de volleybalsters zelfs met een andere telefoon. Ze besloten via een app op de telefoon van Naomi's vriendin een alarm op het gestolen toestel af te laten gaan. Maar dat was niet te horen, want de dief had de telefoon al niet meer bij zich.

Teruggevonden

Het volleybalteam schakelde de politie in en die pakte de man op. Hij bleek meerdere gestolen telefoons bij zich te hebben en moet nog een tijdje vastzitten. En Naomi's telefoon? Die werd teruggevonden in de buurt van de sporthal.

Anderen lazen ook: 7 dingen die je merkt als je je mobiel laat liggen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren