Onderzeeër

Voor het eerst Nederlandse vrouwen in onderzeeër

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Goed nieuws voor vrouwen die in een onderzeeër willen varen. De marine laat begin volgend jaar vier vrouwen meevaren. Dat is de eerste keer ooit in Nederland.

De vrouwen, een officier, twee onderofficieren en een matroos, varen over een paar maanden mee in de Zr. Ms. Zeeleeuw. Volgens het ministerie van Defensie gaat het nu nog om een proef, maar het is de bedoeling dat vrouwen in de toekomst bij de vaste bemanning gaan horen.

Gedoe

In alle andere onderdelen van het leger werken al langer vrouwen. Waarom dan pas zo laat in de onderzeeërs? De bemanning van een onderzeeër zit voor lange tijd in een kleine ruimte bij elkaar, met heel weinig privacy. De marine was bang dat dit voor ongemakkelijk situaties zou zorgen in een gemengde crew.

Gordijnen

Maar nu is het dan toch zover. Voordat de vrouwen aan boord klimmen, worden nog een paar aanpassingen gedaan. Zo komen er douchedeurtjes en meer gordijnen, zodat iedereen privacy heeft tijdens het omkleden. En er komt een nieuwe regel: je mag niet meer in je ondergoed rondlopen, zo schrijft de Volkskrant. Voortaan moeten mannen en vrouwen een broek en een shirt aan als ze naar de douche lopen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dienstplicht (die er niet is) geldt nu ook voor vrouwen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden