Vulkaan Bali op uitbarsten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Vulkaan Agung op het Indonesische eiland Bali staat op het punt van uitbarsten. Al meer dan 50.000 mensen zijn op de vlucht geslagen. Zij slapen tijdelijk in gymzalen.

De vulkaan spuwt op dit moment al vervaarlijk veel lava uit. Bewoners en toeristen moeten op minimaal twaalf kilometer afstand blijven. 

Ring van Vuur

Met 3030 meter is de Agung de hoogste berg op het vakantie-eiland. De vulkaan barstte voor het laatst uit in 1963. Dat duurde meer dan een jaar. Ruim 1100 mensen kwamen daarbij om het leven. Indonesië ligt op de zogeheten Ring van Vuur, zoals de brede strook rondom de Stille Oceaan wordt genoemd. In dat gebied komen veel platen van de aardkorst bij elkaar. Alleen al het land Indonesië heeft ongeveer 130 actieve vulkanen.

Overvol

De laatste dagen zijn er honderden aardschokken geweest. Uit de krater van de vulkaan stijgt rook op. Ook mensen die in eerste instantie geen zin hadden om hun huis te verlaten, nemen nu het zekere voor het onzekere. Sporthallen en andere zalen zijn inmiddels overvol met tijdelijke vluchtelingen. 

Een sporthal in de buurt van de Agung.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Spectaculaire spuugvulkaan of 7 fameuze vulkaanuitbarstingen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren