Johan Derksen

Waarom is #SorryJohan trending?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Met #SorryJohan deelden mensen deze week hun coming out-verhaal op Twitter. Daarmee willen ze Johan Derksen tonen dat uit de kast komen niet zo makkelijk is als de voetbalcommentator suggereert.

Het begon vorige week met een brandbrief van Daan Verhoeven (25) en Bowi Jong (20) aan de KNVB. Zij willen dat woorden als homo niet meer als scheldwoord worden gebruikt in voetbalstadions. Johan Derksen vindt dat aanstellerij en zei in het programma Veronica Inside o.a. dat homo’s ‘wel een beetje zelfspot’ moeten hebben.

'Een beetje karakter'

Veel mensen reageerden op Twitter fel op de uitspraken van Derksen. Dat was voor de voetbalcommentator olie op het vuur. ‘Ze moeten eens een flinke jongen worden’, zei hij in Veronica Inside. ‘We moeten eens ophouden met dat het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit die kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je daar gewoon voor uit.’

Johan reageert op uitspraken over homo's | VERONICA INSIDE

#SorryJohan

Die opmerking schoot veel mensen al helemaal in het verkeerde keelgat. Natahalie Kamp bedacht daarom #SorryJohan. Daarmee delen LHBT’ers hun coming out-verhaal. En die zijn absoluut niet zo rooskleurig als het beeld dat Derksen schetst.

Nathalie 1543506854


Daan Verhoeven 1543506970


Kevin 1543507026


Anderen lazen ook: Wanneer je als jongen niet van voetbal houdt…

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren