drachten steekincident

Wat is er gebeurd in Drachten?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In een café in Drachten werd vorige week een 16-jarige jongen neergestoken. Twee jongens van 14 en 15 jaar werden kort daarna opgepakt en zitten nog vast. Het slachtoffer is inmiddels overleden. Wat is er gebeurd? Vier vragen en antwoorden.

1. Wat is er gebeurd?

Op 22 december vond rond 21.00 uur een steekincident plaats voor café Pietje Bel in Drachten. Een 15-jarige jongen werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis werd het slachtoffer 16 jaar. Hij is inmiddels overleden. De daders gingen ervandoor, maar de politie wist later op de avond twee verdachten aan te houden.

Na het incident gingen ook omstanders met elkaar op de vuist. Daarbij raakte een agent gewond aan zijn hoofd en brak zijn neus.

2. Is er iemand opgepakt?

Een 15-jarige jongen uit Gorredijk en een 14-jarige jongen uit Drachten zijn opgepakt voor het steekincident. Burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Smallingerland (waar Drachten onder valt) heeft laten weten dat er nog veel onduidelijk is. Waarom de tiener in het café is neergestoken is nog niet opgehelderd.

3. Hoe is er gereageerd?

De politie noemt de jonge leeftijd van de verdachten erg zorgelijk. 'Wat doe je op die leeftijd al met een wapen op straat?', vertelde een woordvoerder aan NOS.

'Dit is heel hard aangekomen bij ons. Het is ongelofelijk dat het gebeurd is. Hier in de gemeente en de omgeving heeft dit heel veel impact', zegt Rijpstra op NPO Radio 1. Volgens hem zijn de inwoners van de gemeente erg bezig met het overlijden van de jongen. Er komen niet alleen veel reacties vanuit het hele land, ook leggen veel mensen bloemen op de plek waar het gebeurd is.

4. Hoe gaat het nu verder?

De burgemeester gaat vanmiddag naar de ouders om ze persoonlijk te condoleren. 

Waarom de jongen is neergestoken blijft vooralsnog een onbeantwoorde vraag. Of het een op zichzelf staand incident is of dat er meer achter zit, dat moet duidelijk worden uit onderzoek van de politie. De burgemeester zegt ervan uit te gaan dat de slachtoffers en daders bekenden van elkaar zijn.

Anderen lazen ook: 7 tips om heftig nieuws beter te verteren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden