President Trump

Wat gaat president Trump nu doen in Syrië?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De Syrische president Assad en zijn troepen hebben afgelopen zaterdag waarschijnlijk gifgas gegooid op de Syrische stad Douma. Daarbij zijn vermoedelijk meer dan 40 slachtoffers gevallen. 

Amerika en Groot-Britannië willen Assad en bondgenoot Rusland nu straffen, want een aanval met gifgas is een grote oorlogsmisdaad. In de Middellandse Zee liggen Amerikaanse en Britse marineschepen klaar voor een aanval op Syrië.

Dreigement

Trump was ook kwaad omdat een Russische ambassadeur had gezegd dat Amerikaanse kruisraketten bij een luchtaanval op Syrië zullen worden neergehaald. Hij twitterde daarna dat die raketten eraan zouden komen: 'Rusland moet geen partner willen zijn met een beest dat zijn eigen mensen met gas vermoordt en ervan geniet.'

Onrust

Een tweet van een uurtje later had alweer een andere toon: 'Onze relatie met Rusland is slechter dan ooit. Daar is geen reden voor. Rusland heeft ons nodig om hen te helpen met hun economie, dat is heel makkelijk. Alle landen moeten samenwerken. Stop de wapenwedloop?'

Over het eerste bericht (hieronder) ontstond veel onrust omdat het leek alsof er via Twittter een militaire aanval werd aankondigd. Een woordvoerder liet daarna weten dat Trump een aantal opties openhoudt, niet alleen militaire. 

De vraag is nu wat Trump gaat besluiten...

Donald J. Trump 1523528036

Anderen lazen ook: Vragen over gifgasaanval in Syrië.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren