AFP - Théo Hayez

Wat weten we over de vermiste backpacker?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Waar is Théo Hayez. Al ruim twee weken is de 18-jarige backpacker vermist. Zijn vader wil dat de politie zijn laatste berichten krijgt van WhatsApp. Wat weten we over de vermissing van de jongen?

Sinds 31 mei wordt de Belgische Théo (rechts op de foto hierboven) vermist in Australië. Daar was hij een half jaar aan het rondreizen. Zijn vader hoopt dat als de Australische politie de laatste WhatsApp-berichten van zijn zoon krijgt, ze meer te weten komen over wat er met hem gebeurd is. Drie vragen en antwoorden.

1. Waar is Théo voor het laatst gezien?

Op camerabeelden is te zien dat Théo op 31 mei om 23:30 uur wegging uit een café in Byron Bay, in het oosten van Australië. Daarna is hij nooit meer gezien. Toen hij maar niet uitcheckte in het hostel waar hij verbleef, sloegen de medewerkers alarm. 

2. Wat weet de politie al? 

De politie heeft nog maar weinig aanknopingspunten. Wel hebben ze dus de camerabeelden van het café. En beelden van eerder die avond toen Théo alcohol kocht in een winkel (zie foto). Ook is te zien dat Théo bezig was met zijn smartphone. Daarom willen de familie en de politie weten wat hij deed. 

3. Wat kan de politie met de WhatsApp-berichten? 

WhatsApp heeft de Australische politie beloofd om mee te werken aan het onderzoek. Het bedrijf kan niet laten weten welke berichten er vanuit Théo’s telefoon werden verstuurd, want die zijn vergrendeld. Welke informatie WhatsApp wél aan de politie heeft gegeven, is onduidelijk. 'WhatsApp kan onder andere zien wanneer hij voor het laatst online is geweest', vertelt techredacteur Nando Kasteleijn aan NOS. 

Anderen lazen ook: Tussenjaar steeds populairder.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren