Foto: ANP

Wat weten we over verdachte Thijs H.?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

De 27-jarige student Thijs H. uit Den Haag kwam deze week als hoofdverdachte in beeld in twee moordonderzoeken. Hij zou een vrouw in de Den Haag hebben vermoord en een man en een vrouw op de Brunssummerheide in Limburg. Wat weten we over deze zaken? Drie vragen (en antwoorden).

1. Wat is er gebeurd?

Zaterdag vonden voorbijgangers het lichaam van een 56-jarige vrouw in de Scheveningse bosjes in Den Haag. De vrouw was in het bos om haar twee honden uit te laten. Drie dagen later werden op de Brunssummerheide bij Heerlen in Limburg de lichamen van een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man gevonden. Ook zij waren beiden een hond aan het uitlaten. De drie zijn vermoord, maar wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. De politie sprak van een steekpartij, maar veranderde dit in een geweldsmisdrijf. De details zullen niet vrijgegeven worden uit respect voor de nabestaanden.

Politie Limburg 1557478967

2. Hoe heeft de politie Thijs H. gevonden?

Daar is niet veel over bekend. Thijs H. kwam dinsdag in beeld bij de politie en om hem zo snel mogelijk te vinden werd zijn foto en zijn volledige naam diezelfde dag gedeeld in het tv-programma Opsporing Verzocht. De politie kreeg daarna zestien tips binnen. Woensdagavond rond half elf werd Thijs H. aangehouden op verdenking van de moorden. Hij zit in beperkingen tijdens voorarrest, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

3. Wat weten we over Thijs H.?

Thijs H. komt uit Limburg, maar studeerde aan de TU in Delft. Studenten die hem kenden zeggen dat hij stil was, goede cijfers haalde en wist wat hij wilde. De laatste jaren ging het steeds minder goed met hem. Hij zou zichzelf steeds meer afzonderen, depressief zijn en hulp zoeken bij een psycholoog, meldt het AD. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat hij ook in behandeling was bij een GGZ-instelling in Maastricht. Zijn familie denkt dat het zo slecht met hem ging dat hij in een psychose is geraakt, schrijft het Parool. Hij zou zichzelf deze week zelf hebben gemeld in de instelling. 

NL Nieuws 1557482442

Anderen lazen ook: 5 vragen over wat te doen als iemand vermist wordt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren