In beeld

Waterramp in Sri Lanka

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Dagenlange stortregens, hevige overstromingen en verwoestende aardverschuivingen. Sri Lanka krijgt hevig noodweer over zich heen. Met grote gevolgen. De waterramp in foto’s en cijfers.


Dagenlang noodweer
Vier dagen duurt het noodweer nu al. Volgens het Sri Lankaanse crisismanagement zijn het de ergste stortregens sinds 2010. En het regenseizoen is nog naar net begonnen.

Doden
Vooral in het midden en het westen van het eiland zorgt de overvloed aan water voor overstromingen en aardverschuivingen. Die hebben aan minstens 35 mensen het leven gekost. Dat aantal zal zeker oplopen.

Dorpen weggevaagd
Tweehonderd gezinnen worden vermist. Gevreesd wordt dat zij bedolven zijn door modderstromen in de buurt van de stad Aranayaka. Drie dorpen zijn compleet verwoest.

Op de vlucht
Bijna 200.000 Sri Lankanen zijn op de vlucht geslagen voor het water.

Wegen weggespoeld
Reddingswerkers zijn te hulp geschoten. Hun werk wordt bemoeilijkt doordat veel wegen zijn ondergelopen of weggespoeld. En op veel plaatsen is de elektriciteit uitgevallen.

Veilige tempel
Woensdag kwam er een glimpje goed nieuws: bij Aranayaka werden 180 mensen gered. Zij hadden een veilig heenkomen gezocht in een tempel.

Meer nieuws volgen aan de hand van foto's? Op Sevendays.nl/inbeeld vind je al onze fotogalerijen!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren