Griekenland
Pim op werkweek in Griekenland

'We hebben geld opgehaald voor vluchtelingen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Pim (17) uit Amsterdam is in Griekenland. Samen met tientallen medeleerlingen gaat hij daar onder andere vluchtelingen helpen. En speciaal voor ons houdt hij een dagboek bij.

Donderdagmiddag stond Pim op Schiphol, samen met zo'n veertig andere leerlingen van de vijfde klas van het Cygnus Gymnasium. 'Dit is nog maar de helft, want er is al een groep vertrokken', vertelt Pim. Hij gaat ons de komende dagen op de hoogte houden van een bijzondere werkweek in Griekenland.

Griekenland
Klaar voor vertrek.

Griekenland
Pim (midden) met zijn vrienden bij aankomst in het hotel.

Naar Athene

Pim: 'Donderdag was de dag van de vlucht naar Griekenland, een land waar ik zelf nog nooit ben geweest. Na een busreis van ongeveer veertig minuten kwamen we aan bij het hotel, een prachtig hotel in het centrum van Athene. Na een wandeling van zo'n twintig minuten hebben we op een plein midden in de stad heerlijk gegeten, terwijl een bandje muziek voor ons speelde. Daarna zijn we terug naar het hotel gegaan. Vrijdag gaan we de Akropolis bezoeken (hoogste punt van de stad, red.).'

Vluchtelingen

Al jaren gaat een deel van de vijfde klas van het Cygnus Gymnasium op werkweek naar Griekenland. Tegenwoordig kunnen ze niet om het vluchtelingenprobleem heen, daarom bezoeken ze naast alle antieke oudheden ook een vluchtelingencentrum in Thermopylae. 'Met een sponsorloop hebben we ruim 15.000 euro opgehaald. Dat geld gaan we deze week overhandigen', vertelt Pim.

Anderen lazen ook: Op reis zonder ouders of Pampa (15) reist al zijn hele leven de wereld over.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren