Brexit

Weer Brexit-uitstel voor Britse premier Theresa May

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Brexit-vermoeidheid. De leiders van de EU hebben er ongetwijfeld flink last van. Na urenlang overleg besloten zij vannacht om Theresa May opnieuw uitstel te geven. Dit keer krijgt de Britse premier tot 1 november om het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU te regelen.

De EU-leiders besloten dit op een speciale top in Brussel en het Verenigd Koninkrijk ging akkoord. Dat bevestigt EU-president Donald Tusk op Twitter. 

Donald Tusk 1554971397

Chaos

De huidige deadline voor Brexit is aanstaande vrijdag 12 april, maar het Britse Lagerhuis heeft het terugtredingsakkoord afgewezen op 29 maart. Een goedgekeurd plan, een deal, was er daarom niet. Regeringsleiders van de EU-landen zijn bang dat een no deal-scenario tot grote problemen leidt. En dat willen ze niet, want een 'nette scheiding' is belangrijk voor de Europese economie én voor de goede indruk die de EU in de rest van de wereld wil maken. Liever uitstel dan chaos dus.

Denk je weer: hé, dit heb ik al eens gelezen? Dat kan. Het is de tweede keer in korte tijd dat May extra tijd krijgt om haar zaken te regelen. Zoals we eerder schreven, Brexit wordt steeds meer Groundhog Day.

Anderen lazen ook: Weer nee voor May.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren