Weg met lootboxen in games

'Weg met lootboxen in games'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Gamemakers moeten stoppen met het verkopen van 'lootboxen'. De verrassingspakketten zouden misleidend zijn, vinden onderzoekers. In België wordt het daarom verboden en ook in Nederland liggen de boxen onder vuur.

Een nieuwe outfit, een zeldzaam voorwerp of een spectaculaire aanval: het zijn een paar van de dingen die uit een box tevoorschijn kan komen. Bij verschillende games, zoals Overwatch enCall Of Duty WW2. In de meeste gevallen voor écht geld, soms wel tientallen euro's.

Oneerlijk

Dat is niet eerlijk, vindt Koen Geens, de Belgische minister van Justitie. Volgens hem is het een soort gokken, vertelt hij aan VTM Nieuws. Je weet immers niet wat je krijgt voor je geld. Hij pleit daarom voor regels om lootboxen te verbieden. En dan het liefst meteen in heel Europa.

In Nederland doet de Kansspelautoriteit, een organisatie die in de gaten houdt of spellen en games wel eerlijk verlopen, onderzoek naar lootboxen. In Nederland zijn online gokgames namelijk verboden. En is zo'n lootbox niet eigenlijk een soort mini-gokgame?

Star Wars: Battlefront II

Star Wars

De makers van de nieuwe Star Wars-game Battlefront II, die deze week verschijnt, kwamen onder vuur de liggen door de lootboxen. Zij besloten ze daarom uit het spel te halen. Ook de makers van Need for Speed: Payback​ gingen uiteindelijk overstag en vonden een eerlijke manier om upgrades ​aan te bieden.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7 irritaties aan Pac-Man

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren