Zuid-Korea achternamen

Welkom in Zuid-Korea, het land van Kim, Lee en Park

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Dankzij de Olympische Winterspelen zijn alle ogen gericht op Zuid-Korea. Hoe goed ken jij dit eigenzinnige Aziatische land eigenlijk? Deze keer: het geheim van de Koreaanse achternamen.

De Jong, Jansen, De Vries. Dat zijn in Nederland de meest voorkomende achternamen. Maar we hebben er nog véél meer: van de familie Poepjes tot de familie Bloothoofd.

In Zuid-Korea is dat wel anders. Heel veel mensen hebben daar dezelfde achternaam. Bijna de helft van de bevolking heet of Kim, of Lee, of Park! In totaal zijn er niet meer dan driehonderd achternamen.

Rapper Psy
Rapper Psy, bekend van zijn hit Gangnam Style, heet eigenlijk Park Jae-Sang!

Luxedingetje

Daar is een logische verklaring voor. Lange tijd waren mochten alleen rijke Koreaanse families een achternaam dragen. De rest had er geen: een achternaam was een luxedingetje.

Pas in 1909 moesten alle Koreanen een achternaam kiezen. Sommigen kregen toen de achternaam van hun baas - precies ja, die uit een rijke familie kwam en Kim, Lee of Park heette. 

Andersom

En dan is er nóg iets anders in Zuid-Korea. De achternaam staat daar niet achter, maar vóór de voornaam! Hoe zou jouw Koreaanse naam zijn?

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Welkom in Zuid-Korea, het land van de rare verjaardag

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren