Jongere van het Jaar

Wie wordt 7Days Jongere van het Jaar 2015?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Chris Vos (17):
Toen Chris vijf was, raakte zijn been voor een groot deel verlamd tijdens een ongeluk. Skiën zat er niet meer in, maar wintersporten gaf hij niet zomaar op. Hij begon te snowboarden. En werd daar steengoed in. In 2014 plaatste hij zich al voor de Paralympische Spelen in Sochi. In februari werd hij wereldkampioen tijdens het WK parasnowboarden bij de senioren. Nu traint hij voor het volgende WK. Hier lees je meer over Chris.

Christine Moene (17):
DNA vermeerderen en de stamboom van planten opstellen: tijdens de Internationale Biologie Olympiade kwam Christine voor een hoop ingewikkelde opdrachten te staan. Ze werd dertiende, won een gouden medaille (10% van de 240 deelnemers won goud) én was het beste meisje van de wereld! Lees hier meer over Christine.

Jesse Bleekemolen (18): 
Hij vond het raar dat niemand een speelfilm maakte over zinloos geweld. Dus deed Jesse (18) het zelf maar. Hij ritselde professionele cast- en crewleden, zoals Priscilla Knetemann (SpangaS) en Harry Piekema (Albert Heijn-reclame), die allemaal vrijwillig meewerken aan zijn project. Volgend jaar draait FATAAL in de bioscopen en wordt de film gebruikt in lespakketten. Lees meer over Jesse.

Joes Brauers (16): 
Hij speelde al in De Boskampi’s en Oorlogsgeheimen. Toch moest hij gewoon auditie doen voor de rol van Jules én werd het. Dit jaar straalde Joes in de Nederlandse bioscoopfilm Code M. En alsof dat nog niet genoeg is, vertolkt hij volgend jaar een hoofdrol in de boekverfilming van Kappen!. Hier vind je meer over Joes.

Joy (13):
Niet iedere YouTuber kan zeggen dat-ie meer dan tweehonderdduizend volgers heeft. Joy wel. Zodra je het exacte aantal wilt noemen, is het alweer achterhaald want het worden er elke dag meer. Dit jaar won ze de VEED Award voor Beste Upcoming YouTube Talent met haar beautykanaal BeautyNezz. Wil je meer over Joy weten?

Ruben Annink (17):  
Hij was finalist in De Beste Singer-Songwriter van Nederland, maar sinds zijn optreden in De Wereld Draait Door kent echt íedereen hem: Ruben Annink (17). De jongen die zo stoïcijns bleef doorzingen terwijl de halve studio - met Ali B voorop - in huilen uitbarstte. Hun nummer Terwijl jullie nog bij me zijn belandde meteen op één in de iTunes-hitlijst. Lees meer over Ruben

Anna-Maja Kazarian (15): 
Vijfentwintig Nederlandse titels, waarvan twee dit jaar, één keer gedeeld eerste op een EK en dit jaar was ze zelf Europees kampioen. Het klinkt als een erelijst van een ervaren sporter, maar schaakster Anna-Maja Kazarian is pas vijftien jaar. Ze is het grootste schaaktalent van Nederland en mag in november zelfs meedoen met het Nederlandse team (senioren) op het EK voor landenteams in IJsland. Hier vind je meer over Anna-Maja. 

7Days Jongere van het Jaar
Elk jaar houdt jongerenkrant 7Days de Jongere van het Jaar-verkiezing. De kandidaten hebben één ding met elkaar gemeen: ze hebben iets bijzonders gedaan dit jaar. Wie springt er voor jou uit? Tot 23 november kun je stemmen. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdagavond 27 november, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Escape in Amsterdam. Voor het eerst wordt naast de publieksprijs ook een juryprijs uitgereikt. De genomineerden hebben dus twee kansen op een Award! De avond wordt feestelijk afgesloten met een optreden van zangeres Dee, gevolgd door dj Nigel Lakefield en alle genomineerden zijn er natuurlijk bij! Wil je er ook bij zijn? Hier kun je gratis kaartjes bestellen. 

Dee - You

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren