Wil je geen griep? Blijf hier dan af!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Spierpijn, een snothoofd en bonkende koppijn: er heerst weer griep! Heb jij geen zin om een week proestend en rillend in bed door te brengen? Raak dan vooral zo min mogelijk vieze dingen aan.

De Amerikaanse krant The New York Post zocht ooit uit welke zeven dingen je vooral niet aan moet raken als je bang bent om griep te krijgen.

1. Vliegtuigdienbladen

Mocht je binnenkort op vakantie gaan: neem hygiënische doekjes mee of blijf van het klaptafeltje af! Tafeltjes in vliegtuigen zijn toch al vieste dingen in het vliegtuig om aan te raken, nog viezer dan de wc. Dat komt omdat ze eigenlijk nooit worden schoongemaakt. Eerdere onderzoeken toonden aan dat er ook regelmatig sporen van de E.coli bacterie (de poepbacterie) te vinden zijn.

2. Vasthoudstangen in het OV en OV-oplaadmachines

Probeer er maar niet aan te denken hoeveel mensen voor jou zo’n stang in hun (ongewassen) handen hebben gehad. Vermijden dus, en goed je handen wassen als je uit de bus, tram of trein komt.

3. Koffieautomaten en watercoolers

Even een warme chocolademelk in de kleine pauze om een beetje bij te komen. Heb je er weleens bij stil gestaan hoeveel leerlingen voor jou op diezelfde knop hebben gedrukt? En hoe vaak die knop eigenlijk schoon wordt gemaakt? Eh… Nooit? 

4. Zeepautomaten

Eén op de vier zeepdispensers op openbare wc’s is besmet met bacteriën waar je ziek van kunt worden. Zelfs de zeep zelf kan besmet zijn, als de bacteriën daar weten te komen.

5. Stoelen aan het gangpad

Vermijd gangpadstoelen, of het nou in het theater, de bus of de bioscoop is. Die stoelen zijn veel viezer doordat ze aangeraakt worden door meer mensen. Veel mensen raken de stoelen in het voorbijgaan even aan. Jij niet meer, jij weet nu beter.

6. Peper- en zoutstellen

In een restaurant staan ze altijd op tafel, maar ze worden maar zelden schoongemaakt. Voortaan maar oppakken met een servetje?

7. Alles in de sportschool

Bacteriën houden van vochtige warmte, vooral zweet. Je handen plaatsen op een sporttoestel waar net een ziek iemand enorm zwetend op heeft staan sporten, is dus vragen om problemen. Lui op de bank hangen is soms dus echt gezonder.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zeven vliegtuiggeheimen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren