Winnaars Literatour-prijs bekend

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Het boek Weg van schrijfster Jowi Schmitz heeft de Literatour-prijs gekregen. De jury, met daarin vijf jongeren, koos het boek als beste in de categorie Nederlandstalig.

Ook Een van Sarah Crossan en De Negen Kamers van Peter-Paul Rauwerda vielen in de prijzen.

Literatour is de boekenweek voor jongeren. De prijzen werden uitgedeeld door een tienkoppige jury, met daarin vijf jongeren. Die was lovend over het boek Weg.

'Jowi Schmitz sleurt je aan je lurven het verhaal in vanaf de allereerste pagina. Tel daar de vernuftige constructie en de vele fenomenale scènes bij op en je weet dat je te maken hebt met gelaagde literatuur met een hoofdletter L', oordeelde de jury.

Andere winnaars

In de categorie beste vertaalde boek won Een van de Ierse schrijfster Sarah Crossan. Het boek gaat over het leven en overleven van een Siamese tweeling. De publieksprijs ging naar De Negen Kamers van Peter-Paul Rauwerda. De drie winnaars ontvangen elk 15.000 euro aan prijzengeld.

Schooltour

De Literatour staat bekend als de boekenweek voor jongeren en gaat zaterdag 16 september van start. Een weeklang trekken 25 jongerenschrijvers langs scholen en andere evenementen. Het hele schema kun je hier bekijken. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Dagboek Anne Frank vandaag 75 jaar oud of Mel Wallis de Vries wint boekenprijs Jonge Jury.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren