Winnie de Poeh wordt in China Winnie Taboe

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

De Chinese president Xi Jinping is er helemaal klaar mee. Hij wil niet meer vergeleken worden met knuffelbeer Winnie de Poeh. En dus heeft hij de populaire beer maar gewoon verboden.

Een afbeelding van Xi en president Barack Obama werd in 2013 al een hit op het Chinese Twitter, Weibo. Naast een foto van de beide wereldleiders stond een plaatje van Winnie de Poeh en Teigetje, die voor de Amerikaanse president moest doorgaan.

Later werden de Japanse premier Shinzo Abe en Xi Jinping vergeleken met de ezel Iejoor en Winnie de Poeh.

De Chinese communistische partij, die in China de baas is, kan niet lachen om die grapjes over hun leider. En dus zijn afbeeldingen van de Britse beer vanaf deze week verboden op het Chinese internet.

Wie in China nu de tekst Little Bear Winnie, de Chinese naam van Winnie de Poeh, intikt, krijgt de melding: 'Deze content is illegaal'.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Dit moet je doen als je de koningin tegenkomt of Hilarisch: Amerikaanse jongeren zien Nederlands Trump-filmpje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren