Van Lunteren

Wist jij deze 7 dingen al over Desiree van Lunteren?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Oranje-international Desiree van Lunteren stopt per direct, dat liet ze vandaag weten. De 26-jarige rechtsback won in 2017 het EK in eigen land en speelde afgelopen zomer de WK-finale in Frankrijk. Deze feitjes kende je waarschijnlijk wel, maar wist jij deze zeven dingen ook al over Van Lunteren?

1. SV Almere

Van Lunteren begon haar voetbalcarrière bij de meisjes van SV Almere. Van daaruit stapte ze over naar sc BuitenBoys en vertrok later naar AS '80. Als B - Junior bij AS '80 won zij het wintertoernooi. Aan dit zaaltoernooi deden de beste clubs van Almere mee.

2. AZ

Door haar deelname aan het HvA-project, een talententeam, van de KNVB trok Van Lunteren de aandacht van AZ. In 2009 maakte ze dan ook de overstap naar die club.

3. In het seizoen 2010/2011 speelde ze haar laatste seizoen bij de Alkmaarse club: AZ besloot namelijk te stoppen met de vrouwentak. In de laatste wedstrijd van het seizoen won ze de KNVB beker.

?>

3. Debuut Nederlands Elftal

Op 15 februari 2012 debuteerde Van Lunteren in het Nederlands elftal in een vriendschappelijke interland tegen Frankrijk. Ze viel in de tweede helft in, maar het mocht niet baten. Nederland verloor de wedstrijd van Frankrijk met 2–1.

4. Vaste selectie

In juli 2017 behoorde Van Lunteren tot de vaste selectie van Nederland voor het Europees kampioenschap voetbal in eigen land. Op dat moment had ze al meer dan veertig interlands op haar naam staan.

Van Lunteren
Van Lunteren met coach Sarina Wiegman.

5. 69 doelpunten

In haar hele voetbalcarrière speelde Van Lunteren 214 wedstrijden waarin ze 69 keer tot scoren kwam.

6. Rode en gele kaarten

Gedurende haar interlandloopbaan speelde ze 84 interlands en kreeg ze 5 gele kaarten. Een rode kaart heeft ze in al die jaren nooit gekregen.

7. Techniek van Lieke

Van Lunteren kreeg ooit de vraag of ze liever de snelheid van Shanice (van de Sanden, red.) zou willen hebben, of de techniek van Lieke (Martens, red.)? Haar antwoord? 'De techniek van Lieke'.

Anderen lazen ook: Wat is er aan de hand met Lieke Martens?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren