Peter Wright verslaat Michael van Gerwen in de WK-finale darts

Wright verslaat Van Gerwen in finale WK darten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline
Ancona

Geen vierde wereldtitel voor Michael van Gerwen, maar wel de allereerste voor Peter Wright. Met 7-3 pakte de Schot de titel af van de Nederlandse darter.

Mighty Mike wint zo'n beetje alle belangrijke darttoernooien waar hij aan meedoet. Drie keer werd Michael van Gerwen al wereldkampioen: in 2014, 2017 en 2019. In zijn eerste WK-finale versloeg de Brabander Peter Wright en gisteren was deze Schot weer zijn tegenstander. Zoals altijd getooid met een bontgekleurde hanekam plus bijpassende broek en een slangentattoo. Allemaal het werk van zijn vrouw Joanne die kapster is. Zij heeft twee tot drie uur nodig om Peter Wright om te toveren in Snakebite, zoals de Schot zichzelf op het dartpodium noemt.

Minder mighty

Vooraf had Peter Wright geroepen dat hij er dit keer wél klaar voor was, en dat bleek. Hij kwam beter uit de startblokken als Van Gerwen, die een stuk minder mighty was dan normaal. Van Gerwen kwam nog wel even terug, maar Wright gooide beter en mocht uiteindelijk de bizar grote beker al snotterend omhelzen. Een flink gevulde beker trouwens: de wereldtitel levert hem 586.000 euro op. Ook de troostprijs voor Van Gerwen is lang niet gek: 234.000 euro.

Anderen lazen ook: Dit wist jij vast nog niet over Michael van Gerwen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren