Xavi Simons

Xavi Simons (16) weg bij FC Barcelona

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

De Nederlandse topvoetballer Xavi Simons verlaat FC Barcelona. Dat maakte hij deze week bekend. Hij vertrekt naar Parijs! Naar de club Paris Saint-Germain om precies te zijn.

‘Vandaag is geen makkelijke dag. Gedag zeggen is een van de moeilijkste dingen in het leven en vandaag zeg ik gedag tegen mijn thuis, mijn familie en mijn leven, zolang ik me kan herinneren. Het was een droom die uitkwam toen ik negen jaar geleden voor het eerst het shirt van Barcelona mocht dragen', schreef Xavi op Instagram.

Grootste talent

De voetballer was zeven jaar toen hij bij de jeugdopleiding van FC Barcelona kwam. Negen jaar lang speelde hij daar. Hij maakte indruk: vier keer won hij de prijs voor de beste jeugdspeler. Simons wordt gezien als een van de beste Nederlandse voetbaltalenten. Hij kreeg een deal met Nike en heeft meer dan 1,7 volgers op Instagram.  

Maar nu verlaat hij de jeugdopleiding. Volgens een Spaanse krant eiste zijn manager te veel geld en wilde Barcelona daar niet in meegaan. Zijn eerste profcontract tekent hij dus in Parijs.

View this post on Instagram

Ici c'est Paris!!! ✍🏽⚽ @psg

A post shared by Xavi Simons (@xavisimons) on

Anderen lazen ook: Finn (13) en Tim (16) gamen voor een echte voetbalclub.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren