YouTube

YouTube een maand lang verboden in Egypte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De Egyptische rechtbank besloot afgelopen zaterdag dat Egyptenaren een maand geen YouTube mogen gebruiken. Op het videokanaal zou een video staan die beledigend is voor moslims.

De film Innocence of Muslims die in de Verenigde Staten is gemaakt, veroorzaakte in 2012 al veel onrust en protesten in Egypte en andere islamitische landen.

Economie

In 2013 stelde een lagere rechtbank in Egypte al dat YouTube vanwege deze film geblokkeerd moest worden, maar daartegen maakten telecombedrijven bezwaar. Een blokkade van YouTube zou slecht zijn voor Google, de eigenaar van YouTube en dat zou weer slecht zijn voor de economie en werkgelegenheid van het land.

Waarschuwing

De hoogste rechtbank oordeelde zaterdag dat YouTube toch voor een maand geblokkeerd moet worden. In Nederland verschijnt op YouTube deze waarschuwing voorafgaand aan de trailer van de film.

YouTube

Anderen lazen ook: Elle verboden voor jongeren in Turkije.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren