Unsplash

YouTube-kanaal van Soph (14) offline na haatzaaien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

De Amerikaanse YouTube-ster Soph is haar kanaal kwijt. Het account van de 14-jarige tiener werd offline gehaald nadat ze in een video heeft opgeroepen tot geweld tegen de lhbti-gemeenschap.

Het is niet de eerste keer dat een video van Soph in opspraak komt. Ondanks haar jonge leeftijd, zou het kanaal vol hebben gestaan met extreemrechts materiaal. De video's zouden vaak een racistische of anti-islam boodschap hebben. Een houding die haar al bijna één miljoen abonnees hadden opgeleverd.

Drie strikes

In totaal kreeg Soph drie keer een officiële waarschuwing, ook wel strikes genoemd, in negentig dagen. Toen Soph een vierde hatelijke video plaatste, besloot YouTube om haar kanaal te verwijderen. De laatste video van Soph was gericht tegen de lhbti-gemeenschap.

Bedreigingen

Nadat haar kanaal offline ging, plaatste Soph een selfie met iets dat leek op een geweer op Twitter. Daarbij schreef ze: ‘YouTube-hoofdkwartier hier komen we.' Later verwijderde ze die tweet en schreef ze dat het een grapje was. Soph maakte al eerder bedreigingen tegen YouTube. Eerder dit jaar bedreigde ze Susan Wojcicki, de directeur van het social media-bedrijf. Hierna kreeg ze van YouTube een schorsing, maar daar trok ze zich niks van aan.

Anderen lazen ook: YouTube gaat haatdragende video's verwijderen. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren