gevangenis

Zestien keer doodstraf voor moord Nusrat (19) uit Bangladesh

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

In Bangladesh zijn zestien mensen veroordeeld tot de doodstraf. Ze waren allemaal betrokken bij de moord op de 19-jarige Nusrat Jahan Rafi. Ze werd levend verbrand omdat ze aangifte had gedaan van seksuele intimidatie.

Nusrat studeerde aan een koranschool en deed aangifte omdat ze betast zou zijn door het hoofd van haar school. Omdat ze weigerde haar aangifte in te trekken werd ze door een aantal mensen in brand gestoken op het dak van de school.

Vechten voor gerechtigheid

Volgens de politie was het de bedoeling om het eruit te laten zien alsof ze zelfmoord had gepleegd. Maar dat mislukte. Nusrat wist te ontsnappen en gaf, terwijl ze voor 80 procent verbrand was, een verklaring af bij de politie. Daarin vertelde ze te zijn aangerand en dat ze tot haar laatste adem zou vechten voor gerechtigheid. Vier dagen later overleed ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Uiteindelijk zijn zestien mensen, waaronder de directeur en nog twee andere leraren van Nusrat, veroordeeld tot de doodstraf voor betrokkenheid bij de zaak. De directeur zou zelf opdracht gegeven hebben voor de gruwelijke moord.

In schok

Het land Bangladesh was in schok na deze bizarre gebeurtenis. Veel mensen gingen de straat op om te protesteren. Seksueel misbruik komt in dat land namelijk veel voor, alleen doen maar weinig vrouwen aangifte. Dat komt omdat de omgeving en hun familie ze dat meestal kwalijk neemt.

Anderen lazen ook: Rahaf (18) vlucht voor familie, waarom is dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren