Jeroen Kampschreur

Zitskiër Jeroen (18) in Zuid-Korea: 'Ik ga voor goud'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Nu de Sven Kramer, Ireen Wüst en alle andere wintersporters met hun medailles vertrokken zijn uit Pyeongchang, is het tijd voor de Paralympische Spelen. Jeroen Kampschreur (18) is er klaar voor.

Voor de zitskiër is het eindelijk zover. ‘Dit is het belangrijkste en grootste toernooi, maar ik ga proberen om het te zien als normale wedstrijden: hard skiën en mijn best doen’, vertelt Jeroen vanuit Zuid-Korea.

Druk programma

De tiener heeft een druk programma, hij komt bij alle vijf de ski-onderdelen in actie. Zaterdag is zijn eerste wedstrijd. 'Het is druk, maar ik heb niet elke dag een wedstrijd. De slalom is mijn favoriete onderdeel. Korte, scherpe bochten zijn daarbij heel belangrijk en daarvoor moet je snel bewegen. Daar ben ik goed in.'

Zijn doel? 'Ik ga voor goud. Ik baal heel erg als ik uiteindelijk zonder medaille naar huis ga.'

Geen scheenbenen

Jeroen werd zonder scheenbenen geboren en kwam daardoor al op jonge leeftijd in een rolstoel terecht. ‘Vanaf mijn zevende ging ik met mijn ouders op wintersport. Daar is mijn liefde voor skiën ontstaan. Wat ik nog goed weet is dat ik vaak harder ging dan veel andere toeristen’, lacht hij.

Meer aandacht

De zitskiër vindt het jammer dat de Olympische Spelen veel meer aandacht krijgt. 'Al denk ik dat de Paralympische Spelen bekender worden als Nederland goed presteert. Hoe meer medailles er worden gewonnen, hoe vaker het in het nieuws komt en hoe meer mensen de wedstrijden gaan volgen.'

Jeroen Kampschreur

De Paralympische Spelen (het toernooi voor sporters met een beperking) duren tot zondag 18 maart.

Anderen lazen ook: Niek naar de Winterspelen: 'Ik denk dat ik het podium niet haal'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren