Donald Trump gelooft niet in klimaatverandering

Zo denkt Donald Trump over klimaatverandering

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

De Verenigde Staten stappen uit het wereldwijde klimaatakkoord van de Verenigde Naties. Dat melden bronnen dicht bij het Witte Huis. Donald Trump geeft vanavond een officiële verklaring af. Want zo'n akkoord, dat vindt de president onzin!

Het was groot feest toen in 2015 het 'klimaatakkoord van Parijs' werd gesloten in, precies ja, Parijs. Tweehonderd landen spraken toen met elkaar af om de klimaatverandering en de gevolgen daarvan aan te pakken. Het doel: de opwarming van de aarde beperken tot twee graden, en het liefst nog minder. En alle landen moeten aan duurzame energie!

Vervuiler

Eén van de grootste 'vervuilers' ter wereld zijn de Verenigde Staten. Samen met China zorgen zij voor veertig procent van de uitstoot van schadelijke gassen. Dat de toenmalige president Barack Obama het akkoord ondertekende was een grote overwinning voor klimaatvrienden. Maar de nieuwe president, die heeft niks met klimaat. Of de opwarming van de aarde. Dat heeft-ie in het verleden al meermaals laten blijken. 

Donald Trump stapt uit klimaatakkoord

Dit zei Trump over klimaatverandering:

'Het idee van klimaatverandering is bedacht door Chinezen.'
Donald J. Trump, 6 november 2012

'Windmolens houden enorm veel mensen uit hun slaap. Stop met deze lelijke molens!'
Donald J. Trump, 26 januari 2013

'Het sneeuwt en het vriest in New York. Wat is er in vredesnaam gebeurd met de klimaatverandering?'
Donald J. Trump, 22 maart 2013

Sneeuwstormen trekken van Texas naar Tennessee - ik ben in Los Angeles en het vriest. Klimaatverandering is een grote, en erg dure, hoax!' 
Donald J. Trump, 6 december 2013

'Het is het einde van juli en het is enorm koud in New York. Waar in vredesnaam is klimaatverandering? We hebben er wat van nodig, snel!'
Donald J. Trump, 29 juli 2014

'Het is heel erg koud buiten. Man, we kunnen wel een vette dosis klimaatverandering gebruiken!'
Donald J. Trump, 19 oktober 2015

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren