Instagram

Zo schakel je de nieuwe functie van Instagram uit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Pak jij om de tien minuten je telefoon erbij om even op Instagram te kijken? Vanaf nu kunnen al je vrienden zien wanneer jij voor het laatst online bent geweest. 

Instagram heeft namelijk een nieuwe update: een activiteitsstatus. Daarmee kunnen je vrienden in de chat zien wanneer je voor het laatst online bent geweest. Niet iedereen is enthousiast over deze update, omdat de functie automatisch wordt toegevoegd.

Uitschakelen

Heb je geen behoefte aan pottenkijkers? Er is een manier om de nieuwe functie uit te schakelen. Daarvoor ga je naar 'instellingen' en schakel je de functie 'activiteitsstatus weergeven' uit. Tech-journalist Daniël Verbaan van RTL Nieuws laat op Twitter zien hoe je dat doet. Eén nadeel: dan kun je ook niet zien wanneer je vrienden zich vervelen. 

Daniël Verlaan 1516360276


Daniël Verlaan 1516360293


Neutrale achtergrond

Dit is niet het enige nieuwtje van Instagram. Er komt misschien ook een nieuw stories-format. Daarmee kun je berichten plaatsen in je stories met een neutrale achtergrond. Dat zou meer nadruk leggen op je bericht en minder op de foto of het filmpje. Deze functie wordt nu getest. 

Instagram tests text-only Stories format called 'Type'

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Instagram schakelt kwetsende reacties uit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren