FranseBulldog
Infographic

Zo veel huisdieren wonen er in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Roos
Beudeker

Dat Nederlanders gek zijn op huisdieren, bleek deze week uit onderzoek van gezelschapsdieren-organisaties NVG en Divebo. Bijna 60% van de huishoudens in Nederland heeft een huisdier. Welke dieren het populairst zijn en hoeveel we er hebben? Dat hebben we even voor je op een rijtje gezet.

In Nederland zijn er 33,4 miljoen huisdieren en 17 miljoen mensen. Die inwoners zijn verdeeld over 7,5 miljoen huishoudens: mensen die alleen, met hun partner of met hun gezin in één huis wonen (in onderstaande infographic noemen we ze voor het gemak allemaal 'gezinnen'). 60% van die gezinnen (4,5 miljoen) heeft een huisdier.

Huisdieren

Niet alleen viervoeters

Wie denkt dat Nederland barst van de honden en katten, heeft het aan het verkeerde eind. Er worden namelijk veel meer vissen, postduiven en vogels gehouden. De mensen die deze dieren houden, hebben er vaak meer dan één in huis of tuin.

Katten en honden zijn in wat meer bescheiden aantallen aanwezig in Nederland, met 2,6 en 1,5 miljoen. Niet te vergeten zijn ook de konijnen, knaagdieren (hamsters, cavia's) en reptielen (slangen, hagedissen).

Huisdieren

Wat ook opvalt, is dat gezinnen in de stad vaker een kat hebben en gezinnen buiten de stad juist vaker een hond. De verklaring daarvoor is logisch: buiten de stad zijn de huizen groter en is er meer ruimte om honden uit te laten. Katten daarentegen kunnen ook in kleine ruimtes makkelijk leven en hoeven niet worden uitgelaten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren