Zo zag het er in Asten uit, bij Eindhoven

Zo zag het noodweer eruit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Terwijl je woensdag op sommige plekken nietsvermoedend in de zon kon zitten, hoosde het in andere delen van het land. Het noodweer trof vooral Noord-Brabant en Limburg, maar ook in Duitsland en Frankrijk ging het er hevig aan toe. Daar werden mensen geëvacueerd en vielen zelfs doden. Zo zag de situatie eruit: 

Sommige straten in Asten stonden blank

Aan zulke taferelen moeten we maar wennen: volgens Gerrit Hiemstra zullen we het in de toekomst vaker meemaken. Dat zei de weerman tegen NOS. Volgens Hiemstra voorspelt het KNMI dat het in Nederland warmer wordt, dat de zeespiegel sneller stijgt, dat de winters natter worden en de regenbuien in de zomer heftiger. Ook is er meer kans op droge zomers en worden hagel en onweer heftiger. 

In Geldrop liep een partycentrum onder en reed een vrouw zich vast onder het viaduct, meldde een Twitteraar.  

De snelweg A74 tussen Duitsland en Venlo is zelfs overspoeld door een stroom van modder en daarom gedeeltelijk dicht. De politie en brandweer hebben er hun handen vol aan.

Maandag was het ook al raak op sommige plekken in Nederland. Deze man kijkt naar een ondergelopen put in Arnhem. 

Deze man maakte er maar het beste van: 

Ook Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland zijn getroffen door noodweer. In Frankrijk werden 5500 mensen geëvacueerd. Vooral in de buurt van Parijs staan huizen en straten blank. In Duitsland overleden vier mensen door overstromingen. 

Hochwasser in Tann 2016, Landkreis Rottal-Inn - pnp.de

Ook donderdag en vrijdag worden weer flinke onweersbuien verwacht in Nederland. Op donderdag is in het oosten is een code oranje afgeroepen, wat betekent dat je alert moet zijn op schade of overlast. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren