Foto Florida Aquarium

Zwembandjes voor zeedraakjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

In een Amerikaans zee-aquarium zwemmen drie bijzondere zeedraken rond. Door een probleempje lukt het de kleine zeepaardachtige dieren niet zo goed om uit zichzelf te blijven drijven. Maar nu is er een oplossing: drie mini-zwembandjes.

Prachtige dieren zijn het, zeedraken. Ze worden ook wel rafelvissen genoemd en zijn familie van de zeepaardjes. Ze hebben uitsteeksels aan hun lijf waardoor ze eruitzien als stukjes wuivend zeewier. Perfect om een vijand mee te foppen. Denken roofvissen dat ze een waterplant tegenkomen, zwemmen ze zomaar dat heerlijke hapje zeedraak voorbij.

Zinken
Het aquarium in Tampa kreeg een tijdje geleden drie van zulke zeedraken uit Australië. Jonkies. Maar hoe groter ze werden, hoe meer moeite ze kregen om te blijven drijven. De dierenarts kwam erachter dat hun zwemblaas niet goed werkte. Dit zakje is bij gezonde zeedraken gevuld met een soort olie zodat het diertje relaxed door het water kan zweven op zoek naar eten. Maar bij deze drie draken is de blaas niet vol genoeg waardoor ze naar de bodem zinken.

Dan moet ik maar kleine zwembandjes voor ze maken, bedacht de dierenarts. Het was even wat gepuzzel en gepriegel met stukjes rubber, maar het is gelukt. ‘Ze zwemmen en eten alsof er niets aan de hand is’, laat het aquarium op Twitter weten.

Bekijk het filmpje:

Seadragons get tiny life vests at Florida Aquarium

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dolfijnen- en orkashows moeten verboden worden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden