Toch veel zwarte Pieten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In veel plaatsen blijft Zwarte Piet dit jaar zwart. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS en regionale omroepen langs comités die de intocht organiseren. Alleen Amsterdam en Heemstede kiezen voor een roetveegpiet. 

De omroepen ondervroegen 223 comités die de intocht van Sinterklaas organiseren. Op veel plaatsen wordt nog nagedacht over hoe Piet eruit komt te zien. Volgens NOS wil Maassluis, waar dit jaar de landelijke intocht is op 12 november, niet meer kwijt dan: ‘Met de pieten willen we uiting geven aan de gevoelens die leven, zowel bij de voor- als tegenstanders.’

Andere gemeentes zeggen het voorbeeld van de NTR te volgen. De omroep begint vanaf woensdag met het uitzenden van het Sinterklaasjournaal. Volgens de Volkskrant kiest de NTR dit jaar voor gekleurde Pieten, waaronder ook zwarte. Alleen Heemstede en Amsterdam kiezen dus voor roetveegpieten, net als omroep RTL. Die presenteerde pas haar nieuwe Piet:

Wat vind jij?
Welke kleur moet Piet hebben volgens jullie? Vul onze poll in. Of mail je mening, leeftijd en eventueel telefoonnummer naar g.oldenburger@sevendays.nl, zodat we contact met je kunnen opnemen voor een stuk in onze krant over het Pietenvraagstuk. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren