Prijs voor Miss Piggy

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Op en top een diva. Dat is ze ontegenzeggelijk, de nieuwe winnares van de Sackler-prijs. Deze gerenommeerde Amerikaanse onderscheiding voor feministen werd vorige week in New York uitgereikt aan niemand minder dan… Miss Piggy!

De prijsuitreiking was in het Brooklyn Museum, waar het Sackler Centrum voor Feministische Kunst is gevestigd. Dat centrum geeft ieder jaar een prijs aan een vrouw die zich sterk maakt voor vrouwenrechten. Eerder wonnen onder anderen een hoge rechter en de eerste vrouwelijke beurshandelaar op de New York Stock Exchange. 

Dit jaar ging Miss Piggy ermee vandoor. Volgens de jury heeft ze namelijk een buitengewoon karakter, vastberadenheid en lef en heeft ze generaties fans geleerd om met tegenslagen om te gaan. De temperamentvolle dame nam de prijs op haar eigen welbekende en overtroffen wijze aan. 'Dit is een hoogtepunt, in de rij van hoogtepunten die mijn leven is. Moi is so thrilled!', zei ze.

 

Miss Piggy honored with feminist award at Brooklyn Museum

Miss Piggy's grote liefde Kermit zat natuurlijk ook in de zaal. Hij was erg trots, twitterde hij.

Ook de prijswinnares zelf was te spreken over de onderscheiding.

In de 7Days van komende vrijdag lees je een uitgebreid profiel van Miss Piggy. Geen abonnement? Maak dan nu met ons kennis!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren