Grrrrr…oetjes uit het robothotel!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Niet in paniek raken, deze Engelstalige receptionist van het Henn-na Hotel in Japan is geen ontsnapte velociraptor uit Jurassic Park. Deze dinosaurusrobot is er om gasten te helpen bij het inchecken. Ook veel van zijn collega’s zijn van staal en draad. Ze werken in het eerste robothotel ter wereld.

De dinorobot is niet de enige robot van het Henn-na Hotel (Japans voor raar hotel). Zijn collega lijkt op een Japanse vrouw, maar wordt ook door een computer bestuurd. Het hotel ging een week geleden open en er werken nu tien robots. Als het aan de eigenaar ligt, worden dat er nog veel meer. Robots zijn namelijk goedkoper dan menselijke werknemers. En een goedkoop hotel, daar worden gasten wel blij van.

Gezichtsherkenning
Gasten krijgen geen kamersleutel, maar kunnen de deur openmaken dankzij gezichtsherkenning. Op alle nachtkastjes staat een mini-robotje dat vertelt hoe laat het is en wat voor weer het wordt. Is je koffer te zwaar? Dan brengt een robotwagentje die voor je naar boven. Je kunt je tas ook in een kluis stoppen. Een robotarm haalt ‘m er daarna weer voor je uit.

In het filmpje hieronder zie je de robots aan het werk. Wat vind jij: wordt je vakantie hier leuker van?

Japan: See robo-dinosaurs serve guests at first ever robot hotel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren