Langste waterglijbaan ter wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Zeshonderd meter plastic. Dat klinkt als een suffe bouwmarktbestelling, maar als je het achter elkaar uitrolt vanaf de top van een steile heuvel en er een bak water overheen gooit, wordt het opeens de langste waterglijbaan ooit.

De glijbaan werd vorige week uitgerold en opgeblazen in pretpark Action Park in de Verenigde Staten. Met zes doden en ontelbaar veel gewonden was dit waterpark tussen 1978 en 1996 het gevaarlijkste pretpark ter wereld. Tegenwoordig zijn de attracties een stuk veiliger. Maar voordat het publiek vanaf de langste waterglijbaan mag roetsjen, wacht het park nog op toestemming van de staat.

Live More Awesome
De bedenkers hebben de glijbaan al wel getest en ontvingen vorige week het officiële wereldrecord voor langste waterglijbaan ter wereld. De roetsjroute is een idee van Jimi Hunt en Dan Drupsteen. Deze Nieuw-Zeelanders hebben allebei een depressie gehad en willen met hun organisatie Live More Awesome voorkomen dat anderen hetzelfde meemaken. Ze bedenken daarom dingen die het leven leuker maken, zoals de langste waterglijbaan ter wereld.

Bekijk hieronder hoe lang het duurt voordat je beneden bent. Op sommige stukken ga je met wel zestig kilometer per uur:

Action Park water slide Maria Bitko

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren