Video: Gamen op een reusachtig groot gebouw

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Ken je Tetris nog? Misschien heb je het puzzelspelletje vroeger wel eens gespeeld op je oude Game Boy. Vier IT-studenten uit Duitsland maakten het spelletje nu weer een beetje hip door het te spelen op de buitenkant van hun universiteitsgebouw.

En dat was een hele opgave. Het gebouw heeft namelijk bijna vierhonderd ramen en voor al die ramen moesten speciale ledlampjes geknutseld worden. In totaal wel 56.448. Toen dat klusje geklaard was, moesten de studenten het spelletje ook nog programmeren. In totaal kostte de schoolopdracht de studenten ongeveer vijfduizend uur werk!

Het werkte!
Uiteindelijk kregen de studenten het voor elkaar om het spelletje ook nog eens écht te laten werken. Met hun computers bestuurden ze stuk voor stuk de kleine chipjes die in de lampjes zaten. Zo konden ze de Tetris-stenen laten bewegen.

Wie dat hele IT- en gameverhaal maar ingewikkeld vond, kon óók gewoon een kijkje nemen. Op het gebouw waren namelijk ook even hartjes en smileys te zien. Kijk zelf maar:

LED there be light! (project #lighthouse)

Het idee van de studenten is overigens niet helemaal nieuw. Al in 2001 werden er op dezelfde manier al eens figuurtjes op gebouwen afgebeeld in de Duitse hoofdstad Berlijn. ‘Blinkenlights’, noemden ze dit project toen. Dat woord komt eigenlijk uit de hackerswereld. De lichtjes op een computer worden ermee bedoeld.  

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis nieuws-app of neem een proefabonnement op de papieren 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren