Wie kan de meeste flikflaks?

Video: wie kan de meeste flikflaks?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

De een deed de meeste flikflaks ooit achter elkaar (57!), de ander is professioneel acrobaat. Wie van hen kan de meeste flikflaks op de plaats in één minuut? Dat vochten Ozell Williams en Hou Kai uit in een Italiaanse recordshow.

Kandidaat 1: cheerleader en recordhouder uit de VS
Als klein kind tuimelde Ozell Williams al graag van de bank af. Die koproltraining kwam goed van pas toen de Amerikaan als student bij het cheerleadingteam van zijn universiteit ging. Hij oefende salto’s, handstanden, flikflaks, arabieren en nog veel meer.

Hij werd zo goed dat hij in 2013 het wereldrecord brak van meeste flikflaks achter elkaar door een man. Maar liefst 57 keer ging hij over de kop:

CU vs. USC Ozell Breaking the Tumbling Record of 46 back handsprings.

Kandidaat 2: professioneel acrobaat uit China
Maar Hou Kai uit China houdt ook niet van stilzitten. Hij werkt als acrobaat. Een filmpje waarin hij laat zien wat hij allemaal kan, is in twee jaar tijd al bijna anderhalf miljoen keer bekeken:

Kai Hou - Amazing Chinese Acrobat

De wedstrijd: flikflakken op de plaats
Wie van deze lenige atleten zou de meeste flikflaks op de plaats kunnen in één minuut? Die uitdaging gingen de mannen met elkaar aan in een Italiaanse recordshow.

Dat ze allebei heel goed zijn, is al snel duidelijk. De verliezer doet uiteindelijk maar één flikflak minder dan de winnaar. En die winnaar is…

Most handsprings in a confined space // Guinness World Records Italian Show (Ep7)

Nog niet uitgekeken? Op Sevendays.nl/video vind je onze selectie van het beste van YouTube.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren