Meg Myers - Running Up That Hill

Videoclip bestaat uit 3202 kinderkleurplaten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Of kleurplaten een verhaal kunnen vertellen? Zeker! De videoclip van Running up that Hill is hét bewijs. Het filmpje dat bij het liedje van Meg Myers hoort, bestaat uit 3202 tekeningen.

Met kleurboeken, krijt en creativiteit hebben 2130 leerlingen van tien scholen in Noord-Amerika zich op het project gestort. De platen die ze hebben ingekleurd zijn eigenlijk foto’s van de Amerikaanse Myers, maar dan zo bewerkt dat het net lijkt alsof ze getekend zijn.

Niet te stoppen

In de videoclip zie je hoe Myers als een rups over de grond kruipt en in een boom klimt, waar ze zich ontpopt als vlinder. Al vliegend besluit ze dat ze nóg hoger wil, tot aan de planeten en sterren. ‘Wat ik er zo mooi aan vind, is dat dit iets is wat kinderen begrijpen’, zegt regisseur Jo Roy daarover in een achter de schermen-video. ‘We willen de boodschap uitdragen dat je je leven in eigen hand hebt. Dat je controle kunt nemen over je eigen leven. En door actie te ondernemen word je je eigen held.’

De 3202 kleurplaten zijn simpelweg snel achter elkaar gezet en waardoor de clip eruitziet als een flipboekje dat een filmpje wordt als je erdoorheen bladert.

Ruilen met een man

Het nummer Running up that Hill werd oorspronkelijk al 1985 uitgebracht door de Britse muzikante Kate Bush en zij verbond er een andere boodschap aan. In een interview heeft ze eens uitgelegd dat ze best eens een dealtje met God wilde maken zodat ze kon ruilen met een man. Mannen en vrouwen zouden elkaar dan misschien wat beter begrijpen en minder pijn doen.

Meg Myers - Running Up That Hill [Official Video]

Anderen lazen ook: IJsland sluit kloof na videoclip Justin Bieber.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren