7 van de duurste kledingstukken ter wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Zou jij een paar miljoen euro overhebben voor één paar sneakers? Sommige mensen blijkbaar wel. In New York werd deze week een diamanten paar sneakers ter waarde van 3,5 miljoen euro onthuld. Bizar? Dat valt nog best wel mee. Bekijk de prijzen van de onderstaande kledingstukken maar eens... 

World’s most expensive sneakers by Bicion and Mache Custom Kicks/ Las zapatillas más caras del mundo

De peperdure gympen in kwestie

 

 1. Een jurk gemaakt van dure stoffen als satijn en zijde en beplakt met meer dan 700 kristallen en een 70 karaats diamant. 23,5 miljoen euro kost-ie. Koopje, toch? De nieuwe eigenaar sponsort er ook nog eens het goede doel mee. Want hoewel 'maar' 5% van de opbrengst daar aan wordt gedoneerd, is dat bedrag alsnog bijna twee miljoen!
   
 2. Speciaal voor de verjaardag van de bekende basketballer Michael Jordan werden tien paar Silver Jordans gemaakt. Deze schoenen zijn gemaakt van zilver en wegen per stuk zo’n 4,5 kilo. De prijs? Omgerekend meer dan 50.000 euro!
   
 3. Bijna één miljoen euro kost het de Chopard Super Ice Cube. Klinkt heel spectaculair, maar het is en blijft gewoon een horloge. Het ziet eruit alsof het is gemaakt van allerlei kleine ijsklontjes. Hele dure ijsklontjes, dat dan weer wel. Het zijn namelijk allemaal edelsteentjes.
   
 4. Nog gymschoenen nodig? Met de gouden sportschoenen van Nike steel je ongetwijfeld de show. Je moet alleen wel nog even doorsparen: ze kosten meer dan 20.000 euro. Maar dan heb je ook wat. Als je dit draagt, heb je een halve kilo goud aan je voeten!
   
 5. Een Engels bureau ontwierp ooit een T-shirt ter waarde van 323.000 euro. Wat dit shirt zo bijzonder maakt? Het bestaat uit biologisch katoen, is geproduceerd met zonne- en windenergie en op het shirt zitten zestien zeldzame diamanten.
   
 6. Een jas met allemaal labeltjes van heel veel poepiechique kledingmerken kan natuurlijk niet anders dan heel duur zijn. 759.987,20 euro kost ‘ie, om precies te zijn. Het kostte de maker van de jas namelijk zeeën van tijd om alle labeltjes aan elkaar te naaien.
   
 7. Een spijkerbroek van 183.985 euro? Hij bestaat! Leuk detail: voordat de broek in de winkel hangt, wordt hij eerst dertien keer gewassen. Dan zou hij meteen lekker moeten zitten. En oh, ja: op de kontzakken zitten een paar bijzondere diamanten. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis nieuws-app of neem een proefabonnement op de papieren 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren