Cerro Gordo

Amerikanen kopen spookstad voor 1,2 miljoen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Er zit bloed op de muren en er woont al jaren bijna niemand meer. Cerro Gordo in Amerika is een echte spookstad. Op vrijdag de dertiende kochten twee mannen het voor 1,2 miljoen euro.

Cerro Gordo, Spaans voor dikke heuvel, ligt in de bergen in Californië. De naam ontstond in de negentiende eeuw toen Mexicanen in dit gebied naar zilver zochten. In die tijd stond hier de belangrijkste zilvermijn van Californië. Mensen reden af en aan en er werd regelmatig een moord gepleegd. Nu staan er 22 lege gebouwen. Alleen de oude eigenaar woont er nog. Die geeft er rondleidingen.

Spookstad restaureren

De nieuwe eigenaren gaan de verlaten huizen restaureren. Het hotel gaat weer open en er komt een uitkijkpunt. De barakken waar de mijnwerkers sliepen worden een muziekstudio. Het stadje wordt dan gebruikt voor weekendjes weg, festivals, fotosessies en als plek waar schrijvers rustig kunnen werken.

Foto: David Lofink/Flickr CC BY 2.0

Anderen lazen ook: Drie vragen over horrorclowns.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren