Atchoum kat hond of weerwolf

Is dit een kat of een hond?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Dit is Atchoum, aangenaam! Hij komt uit Canada en heeft meer dan 160.000 volgers op Instagram. Met zijn wilde haar en felle ogen lijkt Atchoum wel op een weerwolf. Maar daar hoef je niet bang voor te zijn. Want Atchoum is een…

… een kat. Een tweeënhalf jaar oude Perzische kat met het weerwolfsyndroom. Dat bestaat echt en heet met een moeilijk woord ook wel hypertrichose. Atchoum (Hatsjoe in het Frans) heeft een hormoonziekte waardoor zijn haren en klauwen blijven groeien. Dat geeft hem zijn woeste uiterlijk. Maar eigenlijk is het een heel lieve kat, vindt zijn baasje.

Atchoum kat hond of weerwolf wollig

Verwarde professor

En gelukkig voor Atchoum, is zijn baasje dierenkapper. Zijn haar zal dus nooit zo lang worden dat hij erover struikelt. Maar deze stijl van verwarde professor staat hem wel.

Atchoum kat hond of weerwolf baasje

Kattenkalender

Atchoum heeft veel fans die tekeningen van hem maken en heeft zelfs een eigen kalender voor 2017. Samen met een andere kat speelt hij bovendien de hoofdrol in een kinderboek tegen pesten.

Atchoum kat hond of weerwolf kalender

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren