Regenboogburger credit Flower Burgers

Eten in regenboogkleuren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Daantje de Valk
Daantje
de Valk

Hartige hapjes in zeemeermin-, eenhoorn-, of regenboogkleuren? Of ijs in stemmig zwart? Het lijkt de wereld op z'n kop maar je komt steeds meer etenswaren tegen in afwijkende kleuren. Een aantal opvallende op een rij. 

Bloemenburgers

Voor Flower Burgers in de kleuren roze, blauw of paars kon je eerst alleen in Italië terecht. Daar heeft deze veganistische hamburgerketen inmiddels zeven vestigingen. Binnenkort opent de eerste buiten de landsgrenzen en wel in Rotterdam. Hoe de broodjes hun opvallende kleur krijgen? Door natuurlijke kleurstoffen als kersenextract en zoutwateralg.

Zwart ijs

IJs is er al in alle kleuren van de regenboog maar voor een echt bijzondere bolletje moet je naar New York. Bij Morgenstern’s finest icecream wordt zwart ijs gemaakt. De kleur komt van een verbrande kokosnoot. De zwarte stof heeft geen smaak, maar het ijs zelf smaakt naar kokos. Lekker! Doe nog maar een bolletje. 

Regenboogbagel

Een bagel is best een beetje saai. Maar niet als je 'm haalt bij The Bagel Store in Brooklyn, New York. Daar kun je de broodjes-met-een-gat-erin in de gekste kleuren kopen. De populairste variant is de regenboogbagel. Dat broodjes van kleurrijk deeg worden belegd met roomkaas of Nutella met regenboogsprinkles. Klanten staan ervoor in de  rij. Buurtbewoners balen. Die moeten 's ochtends naar een andere bakkerij voor hun ontbijt. 

Eenhoornsushi

Voedselkunstenaars, zo kun je de foodbloggers van The Indigo Kitchen wel noemen. Met oog voor kleur en compositie presenteren ze de prachtigste veganrecepten. Wat dacht je van deze eenhoornsushi? Je hebt er wel even geduld voor nodig voor je de paars/blauw/groen/geel/oranje/rode sushirijst gemaakt hebt, maar dan heb je ook wat. 

Anderen lazen ook: Zwart eten nieuwste trend op Instagram.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren