Hongaars dorpje te huur

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

In het Hongaarse dorpje Megyer gebeurt niet zoveel. Er wonen achttien mensen, zes paarden, drie schapen, twee koeien en een hoop kippen. Wil jij er wat leven in de brouwerij brengen? Dan huur je toch gewoon het hele gehucht! Voor zo’n zevenhonderd euro per dag is het van jou. 

Kristof Pajer uit Boedapest ontdekte het dorpje tien jaar geleden en werd meteen verliefd. Een jaar later kocht hij er een huis en werd hij meteen tot burgemeester benoemd. Maar Pajer is een van de weinigen die de schoonheid van het dorp inziet. Net als in andere plaatsen op het platteland verhuizen veel jonge bewoners naar de grote stad. Daardoor komen steeds meer huizen leeg te staan.

Verzin je eigen straatnamen
Zonde, vindt Pajer. Daarom wil hij het toerisme in het dorp een flinke slinger geven. Op Jófogás, de Hongaarse Marktplaats, heeft hij een advertentie gezet waarin hij het hele dorp verhuurt. Voor ongeveer 690 euro per dag huur je zeven van de twintig huizen, het kantoor van de burgemeester, de bushalte en het cultuurcentrum. Je krijgt dan meteen de titel van locoburgemeester, wat je het recht geeft om (tijdelijk) de straatnamen te veranderen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier het dorpje met Google Streetview:


De beste tijd om Megyer te bezoeken is waarschijnlijk tussen 21 en 27 juni. Dan vindt het jaarlijkse muziekfestival Megyer Camp plaats:

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren