Lingo

Langste Nederlandse woord

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Redactie
7Days

Ooit gehoord van het woord kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden? Dit is volgens het tv-programma Lingo het langste Nederlandse woord dat er is.

De kandidaten van het spelletjesprogramma Lingo moeten normaal gesproken woorden bedenken van maximaal vijf letters, in sommige gevallen zeven. Maar kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden keurde de jury ook goed. Het programma, dat gepresenteerd wordt door Lucille Werner, schreef namelijk een prijsvraag uit. Kijkers moesten het langste Nederlandse woord ooit bedenken.

Kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden heeft zestig letters en is hiermee het langste woord. Toch komt dit bijzondere woord niet in het Dikke Van Dale woordenboek. Een woordvoerder van Van Dale zegt dat het woord bestaat uit een heleboel andere woorden waarvan de betekenis voor iedereen duidelijk is. Bovendien komt een woord pas in de Dikke Van Dale te staan als het vaak wordt gebruikt op televisie, de radio en in de kranten. Dat is bij kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden niet het geval.

Het langste woord in de Van Dale is meervoudigepersoonlijkheidsstoornis. Dat bestaat uit 35 letters. Het betekent dat iemand last heeft van meerdere persoonlijkheden.

(Foto: ANP Kippa)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren