Oeps! Vast in de lift, verkeerd nummer gebeld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Je zit vast in een lift en de noodknop werkt niet: wat doe je dan? Twee vrouwen in Portugal belden de politie vijfduizend kilometer verderop. Toch werden ze gered.

De twee Amerikaanse vrouwen waren op vakantie in Portugal. Toen de lift vast kwam te zitten en er na twintig minuten nog geen hulp was, raakten ze in paniek. Ze googleden op ‘noodgeval Lisbon’ en belden het nummer. Maar in plaats van een agent in de Portugese hoofdstad, kregen ze iemand uit Lisbon in de Amerikaanse staat Maine aan de lijn.

Snel op de juiste plek
Gelukkig had hulplijnmedewerker Cathy Roy snel door wat er speelde. Roy belde de Portugese politie en vertelde over het voorval. Daardoor was er snel hulp op de juiste plek. Roy is bescheiden over haar rol in de reddingsactie. ‘Voor mij was het als elke andere werkdag: ik heb iemand geholpen’, zegt ze tegen News Center Maine. ‘Het maakt niet uit of dat 3 kilometer verderop is, of aan de andere kant van de wereld.’

Anderen lazen ook: Telefoonrekening na vakantie: 30.000 euro.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren