Kunstwerk voor muizen met winkel en restaurant

Piepklein restaurant voor muizen geopend

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Mini-stoeltjes, een mini-tafeltje en een mini-menukaart: in de Zweedse stad Malmö is een restaurant voor muizen geopend. Niet echt, maar als een piepklein kunstwerk van AnonyMouse.

Het restaurant ligt onder het raam van een echt, Thais, restaurant en heet Il Topolino. Dat is de Italiaanse naam voor Mickey Mouse. Op de menukaart staan kazen uit verschillende landen en zoete en zoute crackers. De tafel en stoelen zijn gemaakt van dekseltjes en champagnedoppen.

Winkeltje voor muizen

Naast het restaurant zit het delicatessenwinkeltje Noix de Vie met noten vanuit de hele wereld uitgestald. Op de muren hangen posters voor een muizententoonstelling en een horrorfilm over ratten. Ook is er een graffiti-tekening van de maker: AnonyMouse.

Meer kunstwerken

Op het Instagramaccount van AnonyMouse zie je dat de maker zeven weken geleden al bezig was met het kunstwerk. Daar belooft de kunstenaar ook dat we in 2017 nog meer muizenwerk kunnen verwachten.

Kunstwerk voor muizen met winkel en restaurant

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren