zombies

Zombies zouden ons binnen 100 dagen kunnen uitroeien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Roos
Beudeker

Een zombie-apocalyps kan natuurlijk alleen in films gebeuren. Maar stel nou dat het allemaal echt zou kunnen, hoe lang zou het dan duren voordat de mensheid is uitgeroeid? Vier natuurkunde-studenten uit Engeland hebben het uitgerekend.

De studenten van de Universiteit van Leicester zijn ongetwijfeld geïnspireerd door The Walking Dead. Ze deden onderzoek naar de verspreiding van infectieziekten. Dat kunnen ziekten zoals tuberculose of kinkhoest zijn, maar ook het zombievirus als dat echt zou bestaan. De studenten namen het zombievirus als voorbeeld om hun onderzoek mee te doen.

100 dagen

Er is slechts één zombie nodig om een apocalyps op gang te zetten. Stel dat elke zombie iedere dag minstens één mens infecteert (en daardoor dus in een zombie verandert) dan is de mensheid binnen honderd dagen bijna volledig uitgeroeid.

zombies

Ter vergelijking: tussen 1346 en 1351 woedde de Zwarte Dood door Europa. Daardoor kwamen ongeveer 200 miljoen mensen om. Enorm veel. Zeker als je je bedenkt dat de wereldbevolking in die tijd nog helemaal niet zo groot was. De studenten stellen in hun onderzoek dat een zombie-apocalyps zelfs twee keer zo dodelijk zou zijn als de Zwarte Dood.

Maar...

Zombies hebben mensen nodig om te overleven. Dus als ze alle mensen eenmaal van de aarde hebben weggevaagd, zal het ook niet lang duren voordat ze zelf verdwijnen. Binnen duizend dagen zullen alle zombies zelf ook dood zijn door gebrek aan voedsel. Maar er is goed nieuws: waarschijnlijk zijn er wel wat mensen verborgen gebleven voor de zombies. Zo'n 10.000 dagen (27 jaar) na het verdwijnen van de zombies zal de wereldbevolking zich langzaam weer gaan opbouwen als de overblijvers kinderen krijgen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren