Het nut van noedels

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Er zit niet erg veel voedingswaarde in instant-noedels, maar je kunt er wel een huis mee bouwen. En je toilet mee repareren. 

Waarom je zoiets zou doen? Omdat je tweeduizend pakjes noedelsoep van een vriend hebt gekregen bijvoorbeeld, zoals een zekere Meneer Zhang uit China. Hij kon niet aanzien dat de pakjes, waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum verstreken was, op de vuilnisbelt zouden belanden. Maar aangezien hij er ook niet meer dan enkele tientallen naar binnen kon werken, besloot hij er een speelhuis van te maken.

Nesteldrang

Vier dagen was hij bezig met om het huis - compleet met ramen, deuren en eenpersoonsbed - in elkaar te lijmen. Topvader, zeggen sommigen. Anderen denken dat zo’n huis vol lijm en schimmelige noedels gevaarlijk is voor een kind. Wat Zhangs zoon er zelf van vindt, is niet bekend: hij is namelijk nog niet geboren.

Wastafel 

Het gerucht dat noedels kluswaarde zouden hebben gaat al langer. Op Douyin,de Chinese versie van TikTok, plaatst gebruiker Xiubandrng filmpjes waarin hij zijn interieur repareert met noedels. Hij propt een gat in een wastafel vol, giet er lijm overheen, schuurt het zaakje op en spuit het wit. Het eindresultaat is verbluffend: er is niets meer van de beschadiging te zien. Zo repareert hij ook een gat in zijn vloer, een kam en een tafeltje.

DIY-Parodie

Maar hoe kan dat? Een Londense youtuber nam de proef op de som en faalde. Daarna trok hij de conclusie dat de filmpjes wel nep moeten zijn. Er wordt vast stiekem extra materiaal gebruikt dat je niet ziet in de video’s, oordeelde hij. Feit dat Xiubandrng steevast de bijbehorende kruidenmix over de noedels strooit voor hij verder gaat, kan ook betekenen dat het om een DIY-parodie gaat. Oordeel zelf.

i tested using RAMEN NOODLES to fix a broken toilet

Anderen lazen ook: Hilarische Instagram-parodieën.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren