Filmrecensie Eighth Grade
5
Film

Jezelf zijn is zo simpel. Gewoon jezelf niet veranderen om indruk te maken op anderen. Kayla (13) legt het haarfijn (nou ja, met wat ehs, soort-vans en je-weet-wels) uit op haar eigen YouTube-kanaal. Niet dat er iemand kijkt of dat ze er zelf iets mee kan. En dat maakt Eighth Grade net zo pijnlijk als prachtig. En niet te vergeten...

Filmrecensie Alita: Battle Angel
3.5
Film

Ligt je lijf weer eens in zes stukken op de grond na een heftig gevecht? Geen probleem in Alita: Battle Angel, want de cyborgs (deels mens, deels machine) worden in no-time weer in elkaar geknutseld voor hun volgende knokpartij. Gelukkig maar, deze film moet het van actie hebben.

verliefd op cuba
3
Film

Een warm oord, mooie mensen en gedoe op liefdesgebied. Dat zijn de ingrediënten van veel Johan Nijenhuis-films, zoals Verliefd op Ibiza en Toscaanse bruiloft. Zijn nieuwste romantische komedie Verliefd op Cuba (zelfs de titel is niet origineel!) past perfect in dit rijtje. Misschien iets te perfect.

3.5
Film

Meestal zitten animatiefilms vol fantasiefiguren. Zo ook Corgi: over vier vorstelijke honden gaat die zich niet altijd even koninklijk gedragen. Maar ook de Britse koningin Elizabeth, haar man prins Philip en zelfs de Amerikaanse president Donald Trump hebben een grote rol. Die mengelmoes van echt en fantasie is best heel grappig.

2
Film

Als je terug in de tijd kunt reizen, wat zou je dan anders doen? En hoe verloopt je leven als je fouten kunt terugdraaien en andere beslissingen mag nemen? Ben je dan gelukkiger of word je juist knettergek van alle dilemma’s? Dat is waar Time Freak om draait. Een interessant gegeven. Helaas levert dat geen boeiende film op.

Filmrecensie Green Book genomineerd voor vijf oscars
4
Film

Twee hoofdpersonen die niet meer van elkaar kunnen verschillen, groeien naar elkaar toe tijdens een lange roadtrip. Nee, heel verrassend kun je Green Book niet noemen. Des te knapper is het dat deze film je helemaal weet in te pakken.

Emma wil leven foto Annemieke van der Togt
5
Theater

Zes jaar lang vocht Emma (18) tegen anorexia, maar ze verloor. Hoe heftig die strijd was, kon je al zien in de aangrijpende documentaire Emma wil leven die Jessica Villerius in 2016 maakte. Nu is er een theatervoorstelling met dezelfde...

Filmrecensie van The Hate U Give
4.5
Film

De zestienjarige Starr Carter heeft twee versies: eentje die woont in een zwarte achterstandswijk en eentje die naar een rijke, witte privéschool gaat. Ze is een kei in het balanceren tussen die twee totaal verschillende werelden, totdat ze ziet hoe haar jeugdvriend Khalil wordt doodgeschoten door de politie.

NEEM EEN ABONNEMENT OP 7DAYS

7Days is de weekkrant voor jongeren. Iedere vrijdag staat–ie vol nieuws, achtergrondverhalen, games, muziek en meer. Kom verder met 7Days!

Word lid!

Beste boeken

woordnerd
4.5

Susin Nielsen verrast je in Woordnerd met een perfecte mix van humor, innemende karakters en goed getimede ontwikkelingen.

De goudvisjongen
0

Angststoornissen zijn in. Tenminste, in boeken.

Beste Games

Playerunknown’s Battlegrounds
4

Playerunknown’s Battlegrounds mag dan een ingewikkelde naam hebben, het idee van de game is simpel.

Battlefront 2
3.5

In Battlefront 2 duik je nog dieper de wereld van Star Wars in.

Need for Speed
2.5

In Need for Speed Payback draait alles om straatracen. Compleet met achtervolgingen, inhaalacties en botsingen. Een hoop spectakel dus.

Beste films

Filmrecensie Eighth Grade
5

Jezelf zijn is zo simpel. Gewoon jezelf niet veranderen om indruk te maken op anderen.

Bumblebee
4.5

Echte Transformers-fans kennen hem al jaren: Bumblebee. In deze prequel leer je meer over de geschiedenis van deze gigantische robot.

Filmrecensie van The Hate U Give
4.5

De zestienjarige Starr Carter heeft twee versies: eentje die woont in een zwarte achterstandswijk en eentje die naar een rijke, witte privéschool g

Beste apps

5

Er zijn genoeg apps te vinden waarmee je documenten op je smartphone kunt maken.

5

TransferWise is een app die het mogelijk maakt om geld over te maken naar een buitenlandse bankrekening zonder extra ‘verborgen’ kosten.

5

Heb jij aan het eind van je geld steevast een stuk maand over? Dan is de app Spendee onmisbaar op jouw telefoon.

Recensies