4.5
Film

Na Jungle Book, Tarzan, Dumbo en Aladdin is The Lion King de volgende Disney-film die een make-over kreeg. Deze live-actionversie lijkt bijna een natuurdocumentaire, maar dan met pratende dieren en een (bekende) verhaallijn.

filmrecensie Yesterday met Beatles-muziek en Himesh Patel, Lily James en Ed Sheeran
4
Film

Als na een wereldwijde stroomstoring van twaalf tellen overal weer het licht aan floept, blijkt dat helemaal niemand zich meer The Beatles herinnert. Nou ja, de hele wereld min Jack. Dat is het bizarre, maar vooral grappige uitgangspunt van Yesterday.

Long Shot
4.5
Film

Tegenpolen die voor elkaar vallen... Dat kennen we nu wel, denk je misschien. Maar Fred Flarsky en Charlotte Field (hun namen alleen matchen al niet) doen het in Long Shot met zoveel humor, onbeschaamdheid en overgave dat je moet oppassen niet in je popcorn te stikken van het lachen.

Filmrecensie Five Feet Apart
4
Film

Het schijnt dat je zo’n tachtig miljoen bacteriën uitwisselt bij een tongzoen. Gelukkig is dat gezonder dan het klinkt, alleen niet voor Stella en Will (allebei 17) in Five Feet Apart. Zij hebben CF en kunnen nóg zieker worden als ze te dicht bij elkaar in de buurt komen. Maar wat als je verliefd wordt?

De Libi
4.5
Film

De Libi gaat over drie Amsterdamse vrienden: Bilal, Gregory en Kevin. Op school houden ze het niet uit. Het enige wat ze willen is leven in de hoogste versnelling. Vierentwintig uur lang volg je het drietal in hun wilde zoektocht naar lol, meisjes, seks en geld. Maar wat de jongens vooral zoeken is erkenning, voor hun dromen en voor...

Filmrecensie X-Men Dark Phoenix
3
Film

Als je het vuur door haar huid ziet gloeien, geloof je het meteen: Jean Grey is het krachtigste lid van de X-Men. Misschien wel het sterkste wezen in het hele heelal, blijkt in X-Men: Dark Phoenix. Berg je maar als die boos wordt...

rocketman
4
Film

Na de filmhit Bohemian Rhapsody over de Britse band Queen, is er nu een biopic over Elton John. Waar de eerste film een familievriendelijke versie van het rock-’n-rolleven van Freddie Mercury is, gaat Rocketman echt op elk vlak sky high. 

filmrecensie The sun is also a star
3
Film

Alsof je de ware ontmoet op je allerlaatste vakantiedag. Zo belabberd ongeveer is de timing van Daniel en Natasha in The sun is also a star. De twee ontmoeten elkaar de dag voordat zij en haar familie de VS uit moeten. Gevolg? Een liefdesverhaal in een snelkookpan.

NEEM EEN ABONNEMENT OP 7DAYS

7Days is de weekkrant voor jongeren. Iedere vrijdag staat–ie vol nieuws, achtergrondverhalen, games, muziek en meer. Kom verder met 7Days!

Word lid!

Beste boeken

woordnerd
4.5

Susin Nielsen verrast je in Woordnerd met een perfecte mix van humor, innemende karakters en goed getimede ontwikkelingen.

De goudvisjongen
0

Angststoornissen zijn in. Tenminste, in boeken.

Beste Games

Playerunknown’s Battlegrounds
4

Playerunknown’s Battlegrounds mag dan een ingewikkelde naam hebben, het idee van de game is simpel.

Battlefront 2
3.5

In Battlefront 2 duik je nog dieper de wereld van Star Wars in.

Need for Speed
2.5

In Need for Speed Payback draait alles om straatracen. Compleet met achtervolgingen, inhaalacties en botsingen. Een hoop spectakel dus.

Beste films

Filmrecensie Eighth Grade
5

Jezelf zijn is zo simpel. Gewoon jezelf niet veranderen om indruk te maken op anderen.

recensie Oscar-winnende klimdocu Free Solo
5

Het is honderd minuten je adem inhouden.

Warner Bros - A Star Is Born
4.5

Na hits als Born This Way, Bad Romance en Alejandro was het de afgelopen tijd rustig rondom Lady Gaga.

Beste apps

Kitchen Stories
5

Wil jij je familie met kerst een uitgebreid diner voorschotelen maar heb je weinig ervaring in de keuken?

Yaycam Retro
4

Filmpjes en foto’s maken is natuurlijk al harstikke leuk maar het kan nog leuker en vooral origineler. De app Yaycam helpt je daarbij.

4

De zomer is in aantocht! De bloesem komt weer tevoorschijn, tussenuren worden buiten gevierd en de ijscoman komt steeds vaker om de hoek kijken.

Recensies