The Letter for the King
3.5
Film

Als De brief voor de koning jouw lievelingsjeugdboek is, dan is de Netflix-serie The Letter for the King wel even slikken. Er is weinig heel gelaten van het oorspronkelijke verhaal van Tonke Dragt. Maar met flink wat fantasy proberen de makers je alsnog te betoveren.

Filmrecensie Richard Jewell
3.5
Film

Beveiliger Richard Jewell wil niets liever dan mensen beschermen en de wet handhaven. Als hij tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta een rugtas met daarin een bom spot, grijpt hij in en redt zo heel wat mensenlevens. Ineens is hij een nationale held. Tot de FBI hem oppakt, als verdachte.

4
Film

De supersnelle blauwe egel Sonic was ooit een bijna net zo’n populair spelfiguur als Mario. In games is hij een beetje vergeten, maar hij heeft nu wel zijn eigen film. En die heeft net als Sonic zelf, veel vaart. 

Miss Americana
4.5
Film

Taylor Swift kan niet wachten tot iedereen de Netflix-docu Miss Americana heeft gezien. Dat liet ze op Instagram weten. Tegelijkertijd is ze doodsbang voor de reacties. Niets is zo eng als je zelf kwetsbaar opstellen. Want dat is wat de zangeres doet. Tot op zekere hoogte. 

Recensie Mind My Mind: animatiefilm van Floor Adams over autisme
4.5
Film

Voor een animatiefilm van een halfuur naar de bioscoop? Doen! Mind My Mind laat je zien wat er in het hoofd van Chris gebeurt. Door zijn autisme is de wereld verwarrend en lastig te begrijpen. En dat-ie verliefd wordt, maakt alles bepaald niet makkelijker. Maar wel mooier.

Filmrecensie Dolittle
3.5
Film

Na twee films met Eddie Murphy als Dr. Dolittle speelt nu Robert ‘Iron Man’ Downey Jr. de rol van de excentrieke dokter die met dieren kan praten. Deze versie volgt meer het originele verhaal uit de oude Dolittle-boeken en draait om het vinden van een zeer zeldzame vrucht van een mythische boom op een nog niet ontdekt eiland. Makkie…

Filmrecensie Just Mercy met Michael B. Jordan en Jamie Foxx
4
Film

De doodstraf krijgen alleen omdat je zwart bent. Het overkomt de Amerikaanse Walter McMillian aan het eind van de vorige eeuw in het op waarheid gebaseerde Just Mercy. Een film over racisme en diepgewortelde haat, en het toch hoop houden op rechtvaardigheid.

Foto: 1917
4.5
Film

Geïnspireerd op de verhalen van zijn opa, maakte regisseur Sam Mendes de nieuwe oorlogsfilm 1917. Door de spectaculaire one-shot techniek die hij heeft gebruikt, word je echt in het verhaal gezogen. 

NEEM EEN ABONNEMENT OP 7DAYS

7Days is de weekkrant voor jongeren. Iedere vrijdag staat–ie vol nieuws, achtergrondverhalen, games, muziek en meer. Kom verder met 7Days!

Word lid!

Beste boeken

woordnerd
4.5

Susin Nielsen verrast je in Woordnerd met een perfecte mix van humor, innemende karakters en goed getimede ontwikkelingen.

De goudvisjongen
0

Angststoornissen zijn in. Tenminste, in boeken.

Beste Games

Playerunknown’s Battlegrounds
4

Playerunknown’s Battlegrounds mag dan een ingewikkelde naam hebben, het idee van de game is simpel.

Foto: Reuters
4

It's me, Mario! Vanaf nu is het populaire racespel Mario Kart te spelen op je smartphone.

Battlefront 2
3.5

In Battlefront 2 duik je nog dieper de wereld van Star Wars in.

Beste films

Filmrecensie Eighth Grade
5

Jezelf zijn is zo simpel. Gewoon jezelf niet veranderen om indruk te maken op anderen.

recensie Oscar-winnende klimdocu Free Solo
5

Het is honderd minuten je adem inhouden.

Recensie van The Umbrella Academy
4.5

Een pratende chimpansee als butler, een robotmoeder die elke nacht aan de oplader moet en twee tijdreizende huurmoordenaars. Raar? Nogal!

Beste apps

Er zijn nog geen recensies gevonden.

Recensies