App

Antipodr

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Caspar
en Alexander

Antipodr

4
Systeem:
iOS
Prijs:
Gratis

Woord van de dag: antipode. Als we een plek op de aarde nemen en vervolgens kijken naar wat er precies aan de andere kant van de wereld is, dan zijn die twee plekken antipoden van elkaar. Dat betekent dus ook dat twee plekken zo ver van elkaar verwijderd zijn als maar kan op aarde. Best interessant om te weten wat dan precies de antipode van jouw woonplaats is. En natuurlijk is daar een app voor: Antipodr.

Vul je adres in. Dat kan je exacte huisadres zijn, maar ook gewoon de stad of het dorp waar je woont om te kijken waar je ongeveer uitkomt. Druk op enter en Antipodr toont je twee Google Maps-kaarten. Eentje van jouw deel van de wereld en eentje van de andere kant ervan, met een pin op de exacte tegenpool van het adres dat je hebt ingevuld. Simpeler kan het niet. 

Nu komt helaas het slechte nieuws: de antipode van Nederland is water (en dus niet Australië). Sterker nog, ongeveer heel Europa bevindt zich aan exact de andere kant van de Grote Oceaan. Alleen Spanje heeft overlap met Nieuw-Zeeland. Wie had verwacht iets interessants aan te treffen, heeft dus een beetje pech. Maar dat weerhoudt natuurlijk niemand om op zoek te gaan naar interessantere combinaties. En dat is een stuk makkelijker met Antipodr. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten